Рекорд в предаването на данни по LTE мрежа

Тестът е проведен с помощта на оборудване от Nokia, вкл. базова станция Flexi Multiradio 10

Тестът за рекордно бърза LTE връзка е проведен с помощта на оборудване от Nokia, вкл. базова станция Flexi Multiradio 10 (снимка: NSN)

Предаване на данни със скорост над 3 гигабита в секунда (Gbps) по мобилна LTE мрежа демонстрираха Nokia и SK Telecom. Тестът е извършен чрез конвергенция на честотния спектър на TDD LTE и FDD LTE, като сумарният диапазон е бил 200 MHz.

Предаването на данни е осъществено с помощта на оборудване от Nokia, вкл. базова станция Flexi Multiradio 10. По време на изпитанията скоростта е достигнала рекордните 3,78 Gbps, съобщи Nokia. При подобна скорост може да се свали филм с висока резолюция с обем 5 гигабайта (GB) само за 11 секунди.

Новата технология все още е далеч от комерсиална реализация. Очаква се внедряването й да отнеме години. По данни на анализаторските компании, в момента в света има около 280 мрежи 4G/LTE, а броят на абонатите е 230 милиона.

Коментари по темата: „Рекорд в предаването на данни по LTE мрежа”

добавете коментар...

  1. :)

    Win Fan,

    Спри да четеш празнодумни статии от Редмънд. Само поделението за мобилни телефони на Nokia стана част от Microsoft. Останалите поделения продължават да съществуват и да се развиват.

  2. Win Fan

    Nokia трябва да бъде закрита и забравена, защото вече е част от империята на злото Microsoft.

  3. китодар

    заглавието гигаБАЙТА, в статията гигаБИТА….

Коментар