Замразяват немски учен за 150 години

Клаус Самус се надява да се върне към живота, след като прекара 150 години в камера с течен азот

Клаус Самъс се надява да се върне към живота, след като прекара 150 години в камера с течен азот

Немският учен Клаус Самъс ще се подложи на изключително рисков експеримент. Той е готов да замрази своето тяло за 150 години, за да удължи живота си, предаде ИТАР-ТАСС.

Самъс, на 75 години, вече е подписал договор и е платил 21 000 евро на американската комерсиална организация Cryonic Institute, която от няколко години се занимава с криоконсервация (замразяване). Сделката не е приключила напълно – необходими са още 14 000 евро за пренасяне на замразеното тяло в САЩ.

Специалистите на Cryonic Institute ще охладят тялото на учения до минус 196 градуса. След като регистрират „юридически” смъртта на мозъка, те ще поставят Клаус в съд с бучки лед и ще го транспортират в САЩ – в централата на компанията в Клинтън Тауншип, щата Мичиган.

На американска земя, от вените на Клаус ще бъде източена всичката кръв, а на нейно място крио-инженерите ще влеят специален физиологичен разтвор, който ще се втърди при по-нататъшно замразяване. В продължение на 150 години немският учен ще пребивава в камера с течен азот.

Cryonic Institute ще охлади Клаус Самус до минус 196 градуса, ще замени кръвта с физиологичен разтвор и ще постави тялото в камера с течен азот

Специалистите на Cryonic Institute ще охладят Клаус Самъс до минус 196 градуса, ще заменят кръвта с физиологичен разтвор и ще поставят тялото в камера с течен азот за 150 години

В момента криоконсервацията е необратим процес. Но учените и самият Клаус Самъс предполагат, че след век и половина хората ще могат да съживяват замразените тела.

Не съм луд, казва Клаус пред ИТАР-ТАСС. През целия си професионален живот той е изучавал геронтология (наука за стареенето), а от 1995 г. насам е посветен на криониката. Cryonic Institute работи успешно на пазара от много години и разполага с персонал от над 100 души.

Коментари по темата: „Замразяват немски учен за 150 години”

добавете коментар...

  1. Борис

    Този не е просто луд ами е ненормален. Законно ли е въобще да го убият? … че дава и пари за това

  2. ***

    Сценария от филма “Завръщането на живите мъртви” вече реалност 😀

  3. Замразения

    Cryonic Institute или CI е много стара организация за сведение на журналята. Създателят и Етингер който я управлява десетки години също е вече замразен.

Коментар