Мечтата на геймърите вече се предлага и у нас

Преносимият компютър Dell XPS M1730 вече е достъпен и за българските геймъри, съобщиха от търговската верига Мултирама. Лаптопът, който осигурява върхово изживяване при игрите, е определян като мечтата на геймърите и е носител на редица отличия.
Лаптопът предлага някои уникални характеристики, като опция за AGEIA  PhysX ускорител, технологията от следващо поколение NVIDIA SLI, атрактивен дизайн, вградено устройство за проследяване на статистики от игрите и 16-цветно програмируемо LightFX осветление.
Дисплеят Full-HD 1920×1200 има време за реакция 7 милисекунди и неограничен ъгъл на видимост. Компютърът идва с вграден Logitech GamePanel и разполага с допълнителен дисплей, който освен системни функции, може да изобразява статистиките в играта, която е включена в момента. За да могат геймърите да играят при всякакви условия, дори и в тъмно помещение, пълноразмерната клавиатура на лаптопа използва задно осветление.
Dell XPS  M1730 е единственият в света преносим компютър с възможност за изчисляване на физиката в игрите. Ageia PhysX Accelerator разчита на десетки хиляди "смарт частици", за да осигури, че всяка нишка, ветрец или прашинка реагира, като че ли е истинска.
Графиката Dual NVIDIA SLI поддържа DirectX 10 и позволява две графични карти да се използват паралелно за два пъти по-висока производителност. Компютърът разполага с до 1GB видео RAM, както и с два x16 графични канала за 3D изживяване.
Dell XPS  M1730 предоставя 17-инчов екран UltraSharp WUXGA с висока резолюция (1920×1200) и пълна поддръжка за HD 1080p. Ентусиастите могат да изберат този модел и с флаш базиран драйв с размер до 64GB. Процесорът е Intel Core 2 Extreme X7900 (2.80GHz) с фабрично вградена възможност за овърклок до 3.2GHz.

Коментар