Взривен ръст на мобилния чат тази година

Месинджъри като WhatsApp се радват на изключителна популярност сред мобилните потребители

Месинджъри като WhatsApp се радват на изключителна популярност сред мобилните потребители

1,4 милиарда души ще ползват месинджъри на мобилните си устройства към края на настоящата година, прогнозира анализаторската компания eMarketer. Това е взривен ръст от над 31% спрямо предходната година.

Статистиката сочи, че в началото на 2016 г. около 75% от всички потребители на смартфони ще общуват с помощта на услуги за мигновен обмен на съобщения, или т.нар. чат.

eMarketer прогнозира, че темпът на ръст в популярността на месинджърите ще се запази в близките няколко години и през 2018 г. потребителската база на тези приложения ще възлезе на 2 млрд. души, или 80% от всички притежатели на смартфони.

Най-популярните месинджъри в момента са WhatsApp, Facebook Messenger, WeChat, Line и Snapchat, сочат данните. Основен катализатор за ръста на подобни услуги е появата на различни режими на общуване и на полезни функции от рода на P2P плащания и електронна търговия.

Много услуги продължават да отделят основно внимание на ръста на аудиторията, оставяйки монетизацията на втори план, отбелязва анализът.

Според експертите, най-популярните начини за монетизиране на чат приложенията са продажбата на платено съдържание от рода на игри и видео, рекламата, микротранзакциите и различните финансови услуги.

Коментари по темата: „Взривен ръст на мобилния чат тази година”

добавете коментар...

  1. Пиван

    Ами някак не можИ без чаткане да върви *****. Туй е най-ценното в животеца на масовия среден човечец.

Коментар