Мобилният Dropbox вече сканира документи

Една от най-интересните новости в мобилното приложение на Dropbox е възможността за сканиране на документи (източник: CNET)

Една от най-интересните новости в мобилното приложение на Dropbox е възможността за сканиране на документи (източник: CNET)

Обновление на облачната услуга за съхранение Dropbox внася редица подобрения за мобилните и десктоп потребители, вкл. нови функции и повишена продуктивност.

Една от най-интересните новости в мобилното приложение е възможността за сканиране на документи – от бележки върху салфетка до схеми на голяма черна дъска. Сканираните изображения могат да се изпращат на приятели, а потребителите с бизнес акаунти дори имат възможност да търсят по тези файлове.

В допълнение, Dropbox въвежда тясна интеграция с Microsoft Office, която позволява лесно създаване на файлове във формат Word, PowerPoint или Excel директно от приложението. Създадените Office файлове се синхронизират с акаунтите на потребителите.

Освен това разработчикът е опростил процедурата за достъп до файловете на компютъра – сега потребителите могат да предоставят общ достъп до папки и файлове чрез десктоп приложението само с един клик.

Друго нововъведение е възможността за преглеждане на ранни версии на файловете преди възстановяване, което е особено удобно, ако потребителят не е наясно коя редакция му е необходима. Журналът на версиите може да следи всички изменения по файловете за последния месец, съобщава разработчикът.

Коментари по темата: „Мобилният Dropbox вече сканира документи”

добавете коментар...

  1. До мислещия потребител

    Повечето снимки в Dropbox-а са селфита на кифли и Бай-Ганьовци. На разузнавателните служби им е през оная работа за такива банални простотии, а никой разумен човек не би си качил тайни и чувствителни бизнес документи в който и да е облак.

  2. мислещ потребител

    И вашите лични документи с цялата информация отиват безплатно в чужбина в чужда държава на разположение на чужди разознавателни служби както и специален достъп до вашите данни на вашите бизнес конкуренти.

Коментар