Apple ще връща интереса към iPhone със стъклен корпус

Очакваният през 2017 г. iPhone ще има стъклен корпус и OLED панел

Очакваният през 2017 г. iPhone ще има стъклен корпус и OLED панел

Foxconn, основният партньор на Apple, разработва корпус от стъкло за бъдещия iPhone, съобщи японската агенция Nikkei, позовавайки се на информиран източник от индустрията.

Очаква се през 2017 г. Apple да промени драстично дизайна на iPhone, като постави смартфона в стъклен корпус. По този начин компанията се надява да върне интереса на потребителите, който напоследък се измества все по-категорично към Android устройствата на Samsung и Huawei.

Твърди се, че бъдещият iPhone ще има OLED екран вместо сегашния течнокристален. Промените в типа на екрана и корпуса ще направят айфон по-лек и ще повишат неговата енергийна ефективност.

Foxconn иска да запази позицията си на основен изпълнител на поръчките от Apple за сглобяване на iPhone и затова компанията отрано се е заела с усвояването на стъклените корпуси.

Според различни публикации, като основен доставчик на OLED панели за Apple се оформя Samsung, а на стъклени корпуси – компаниите Biel Crystal и Lens Technology, които в момента произвеждат защитни панели за екраните на iPhone.

Коментари по темата: „Apple ще връща интереса към iPhone със стъклен корпус”

добавете коментар...

  1. :о)

    Досетиха се как изглеждат цветовете на самсунг спрямо епълските боклуци 🙂
    Затова сега ще пазаруват Oled екрани от самсунг…иначе са новатори 🙂

  2. Bobi

    Da namalqt cenite i interesa 6te se varne 🙂

Коментар