Google придоби клауд платформа за е-търговия

Google се стреми да поддържа „многооблачен свят”, заявиха от компанията по повод придобиването на Orbitera

Google се стреми да поддържа „многооблачен свят”, заявиха от компанията по повод придобиването на Orbitera

Интернет гигантът Google придоби разработчика на облачна платформа за електронна търговия Orbitera. Стойността на сделката възлиза на около 100 млн. долара, според TechCrunch.com.

Новата придобивка на Google ще помогне на партньорите на компанията да предлагат конкурентни облачни продукти в допълнение към Google Cloud Platform, пише Computer Reseller News.

Сделката с Orbitera засилва поддръжката на „многооблачния свят” от страна на Google, коментира Нейд Бойдън, който отговаря за работата с глобални партньори в интернет компанията.

„Разбираме, че и корпоративните клиенти, и независимите доставчици искат да работят не само с един облачен провайдър, а да тестват продукти и концепции за пълномащабно внедряване, като използват свои проверени системни интегратори и риселъри”, отбелязва Бойдън.

Основана през 2011 г., компанията Orbitera предлага платформа и билинг система, която помага на дистрибуторите и интеграторите да разпространяват готови облачни услуги от различни производители.

Технологиите на Orbitera ще позволят на Google Cloud Platform да подобри поддръжката на външни решения, уточнява Нейд Бойдън.

Коментар