Apple патентова съчленено возило

Наред с ИТ продуктите, Apple ще продава и електрическа енергия на американците

Apple се сдоби с още един ценен патент – за съчленено превозно средство

Американското патентно ведомство одобри поредна заявка на Apple, подадена преди една година. Става въпрос за изобретение на механизъм за съчленено превозно средство.

Патентът под номер 9409599 описва специален механизъм, който съединява частите на съчлененото возило и осигурява висока подвижност. Механизмът е поставен в затворен кожух, към който са насочва въздушен поток, нагрят предварително от радиатор.

Патентът под номер 9409599 описва специален механизъм, който съединява частите на соларното возило и осигурява висока подвижност (източник: USPTO)

Патентът под номер 9409599 описва специален механизъм, който съединява частите на съчлененото возило и осигурява висока подвижност (източник: USPTO)

Кожухът ще защитава възела от повреждане, а отоплението ще способства по-надеждната му работа, съгласно описанието, публикувано на сайта на патентното ведомство.

На Apple често се приписват планове за създаване на собствен автомобил. Твърди се, че първата кола с бранда на компанията ще излезе през 2021 г., но засега няма официално потвърждение от Купертино.

Коментари по темата: „Apple патентова съчленено возило”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Докато публикувате тази новина, вече излезе опровержение. Този патент по грешка е приписан на Apple.

Коментар