Apple уволнява спецове по автомобили

Apple работи по проект за самоуправляем автомобил вече две години

Apple работи по проект за самоуправляем автомобил вече две години

Apple е затворила няколко отдела и е уволнила десетки служители, участвали в проекта за създаване на самоуправляем автомобил, съобщи Ню Йорк Таймс, позовавайки се на информирани източници.

Самата компания не коментира този въпрос, но съкращенията свидетелстват за проблеми с проекта, известен с кодовото име Титан. Apple работи по него в последните две години, като привлече редица опитни специалисти.

Служители на Apple поясняват, че уволненията са част от „презареждането” на проекта. През юли тази година начело на екипа застана Боб Мансфийлд, който промени направлението на проекта.

Apple никога не е признавала публично, че работи върху създаването на самоуправляем автомобил, но шефът на компанията Тим Кук коментира пред медиите състоянието на автомобилната индустрия и предстоящите промени в нея.

През август миналата година британският Гардиън се сдоби с кореспонденция между инженери на Apple, от която стана ясно, че компанията наистина разработва самоуправляем автомобил. Но дори и тогава от Apple не последваха официални коментари.

Коментари по темата: „Apple уволнява спецове по автомобили”

добавете коментар...

  1. Иван

    Какво си морите простите кратуни да умувате какво прави Епъл?

  2. Slu4aen

    Ще им трябват не инженери, а добри адвокати, специализирали право в медицината! Много кръв ще пролеят феновете на този велик балон от Купертино, размазани по пътищата като хлебарки!

  3. фофуфен

    За самоуправляеми машини се изискват инженери а не маркетингови специалисти.

  4. :)

    То да не е толкова лесно да се направи автомобил. Да не се бутат където не им е работата.

Коментар