LG обяви нов единствен изпълнителен директор

Джо Сеонг-джин ще поеме нови отговорности във всички бизнес звена на корейския гигант LG

Джо Сеонг-джин ще поеме нови отговорности във всички бизнес звена на корейския гигант LG

LG Electronics повиши Джо Сеонг-джин до позицията на единствен изпълнителен директор. Досега той бе президент на дивизията Home Appliance & Air Solution (H&A) и един от тримата изпълнителни директори.

Отговорностите на Джо Сеонг-джин ще се разширят във всички бизнес звена на корейския гигант, вкл. H&A Company, Mobile Communications, Home Entertainment и Vehicle Components, като CEO-то ще контролира над 120 операции по целия свят.

Джо Сеонг-джин се присъедини към GoldStar (някогашното име на LG) през 1976 г. и беше част от екипа, разработил първата автоматична пералня на LG през 1980 г. Преди да стане президент на H&A Company през 2015 г., той ръководиши звеното за перални машини на LG Electronics H&A. През 2007 г. Джо Сеонг-джин получи ордена „Бронзова кула”, който корейското правителство дава за изключителни заслуги в индустриалния сектор.

Наскоро Джо Сеонг-джин изигра важна роля в разработката на премиум уредите за домакинството и бранда LG Signature чрез концепцията Signature Kitchen, както и на бизнес стратегията в областта на IoT и умните домове. Мениджърът ще влезе в новата си роля веднага след общото събрание на акционерите на 1-и януари 2017 г.

Коментари по темата: „LG обяви нов единствен изпълнителен директор”

добавете коментар...

  1. :о)

    Важно е не пералнята да има горно пълнене, а перачката да има задно пълнене 🙂

  2. Anonymous

    Големи успехи, а нямат пералня с горно пълнене.

Коментар