Мтел пусна 4G рутер за интернет в колата

Huawei CarFi е лесен за използване - просто се слага в буксата за запалката на автомобила и след това се включва бутонът за активиране

Huawei CarFi е лесен за използване – просто се слага в буксата за запалката на автомобила и след това се включва бутонът за активиране

Мтел предложи иновативен 4G рутер, който осигурява мобилен интернет в колата. Huawei CarFi свързва до 10 устройства и е подходящ за всички, които пътуват, както на къси, така и на дълги разстояния.

Рутерът е особено подходящ за бизнес абонати, които превозват пътници и искат да предложат мобилен интернет на своите клиенти. Устройството е налично за 1 лев в брой, заедно с абонаментен план Мтел сърф XL, който включва 30 000 MB месечен трафик, уточниха от телекома.

Huawei CarFi поддържа максимално допустима скорост до 150 Mbps при 4G мобилна връзка. Той е лесен за използване – просто се слага в буксата за запалката на автомобила и след това се включва бутонът за активиране.

Новият рутер е предназначен основно за малкия и среден бизнес, като таксиметрови компании, транспортни фирми и туристически дружества, които могат с него лесно да осигурят мобилен интернет в своите превозни средства.

Освен за връзка с глобалната мрежа на таблета, смартфона или лаптопа, рутерът може да се използва и като зарядно в колата, тъй като разполага с USB порт, чрез който да се зарежда и друго устройство.

Коментар