Tenda TX9 Pro – супер-свързаност за 64 устройства

Wi-Fi 6 рутерът Tenda TX9 Pro работи „като пушка” и свързва десетки устройства
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Мощен рутер за осигуряване на бърз интернет за много устройства – до 64 едновременно – и Wi-Fi 6 свързаност – така накратко може да се опише Tenda TX9 Pro. Перфектен е за апартаменти, къщи и малки офиси. Освен, че работи „като пушка”, е и красив на вид – елегантната му форма е приятна за окото.

Ново поколение Wi-Fi 6 свързаност

Потребителят може да свърже множество устройства посредством бърза Wi-Fi 6 връзка с помощта на Tenda TX9 Pro. Този модел е чудесен за ултра-бърза връзка в домовете с много електроника – компютри и лаптопи, смартфони и таблети, умни телевизори, смарт електроуреди – хладилници, климатици и др. 

Също толкова подходящ е и за малкия фирмен офис, където всички служители ще могат да включат всички свои работни устройства. Рутерът осигурява ефикасна, надеждна, бърза и сигурна мрежа за до 64 устройства едновременно.

Скоростите до 3000 Mbps са осигурени от двете честотни ленти: 574 Mbps на 2,4GHz и 2402 Mbps на 5GHz. Поддържането на 802.11AX на практика означава, че това е Wi-Fi 6 рутер, така че с инсталирането на Tenda TX9 потребителят може да е спокоен, че е направил добра инвестиция в най-новата технология, която тепърва ще се разпространява.

С двуядрения си процесор и въпросните 3000 Mbps този модел може да обещае гладка игра, безкомпромисно чисти видеоразговори, гледане на филми без забавяне и накъсване дори върху множество устройства едновременно. Остава и самият интернет доставчик да осигури подобна бърза свързаност!


Множество технологии

Както потребителят може да прочете на етикета, Tenda TX9 борави с множество безжични технологии – MU-MIMO, OFDMA, BSS Coloring; всичко това означава, че TX9 Pro осигурява мащабна мрежа с готовност да поеме множество различни устройства и да комуникира по най-бързия начин с всяко едно от тях, елиминирайки „задръстванията”.

За обитателите на дома или офиса това означава, че могат да използват множество устройства едновременно без времезакъснения и съответно накъсвания. И тук е вградена технологията за лъчево насочване Beamforming на Tenda. При нея рутерът интелигентно разпознава къде се намират потребителските устройства наоколо и изпраща сигнала чрез насочен вълнов сноп, така че да постигне максимална ефективност. По този начин не просто се осигурява най-добра свързаност, но и се пести енергия.


Сигурност

The TX9 Pro се грижи за сигурността на данните чрез използването на най-новия протокол за сигурност WAP3. Това е добра мярка за защита на мрежата от атаки, така че човек може да има спокойствието да използва рутера без притеснения, че ще бъде хакнат. Остава да се погрижи за защитата и на отделните устройства и предпазването на смарт-уредите, които могат да се явяват „портал” за злонамерен достъп до останалите устройства в мрежата.


Приложение за управление

Контролът на TX9 е възможен и дистанционно чрез специализираното приложение на Tenda, така че човек може да държи „под око” мрежата, без значение къде се намира.

Наред с всичко рутерът има четири Gigabit Ethernet порта: 3 за LAN мрежа и 1 WAN, като единият от тях е замислен специално за дигитална телевизия.

Спецификации

стандарти и протоколи: IEEE802.3, IEEE802.3u,IEEE802.3ab

интерфейси: 1*10/100/1000Mbps WAN , 3*10/100/1000Mbps LAN

антени: 4х6dBi външни антени

размери: 272,44×162,85×43,71 мм

честотни ленти: 5 GHz: до 2402 Mbps, 2.4 GHz: до 574 Mbps

тип интернет свързаност: PPPoE, Dynamic IP, Static IP

сигурност: WPA-PSK,WPA2-PSK, WPA/WPA2-PSK; WPA3-SAE/WPA2-PSK

удобства: родителски контрол, отдалечено уеб управление, защитна стена, умно приоритизиране на трафика, създаване на графици и др.

съдържание на комплекта: рутер, адаптер, инсталационно ръководство, мрежов кабел

Наличност и цена

Модерният рутер Tenda TX9 Pro е достъпен за покупка в търговската мрежа у нас на цена около 160 лв. с включен ДДС и гаранция 24 месеца.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар