TP-Link Archer AXE300 – първи четирилентов рутер с Wi-Fi 6Е

Archer AXE300  е първият в света Quad Band (четирилентов) рутер с Wi-Fi скорости до 16Gbps
(снимка: TP-Link)

Wi-Fi 6E рутерът Archer AXE300 е един от многото нови продукти, които мрежовата компания TP-Link показа на изложението CES 2022 по-рано този месец в Лас Вегас. Устройството извежда скоростта на домашните Wi-Fi мрежи на следващо ниво.

Моделът Archer AXE300  е първият в света Quad Band (четирилентов) рутер – работещ на 6GHz лента, която предлага Wi-Fi скорости до 16 Gbps. Рутерът е проектиран да осигури най-висока интернет скорост, има четириядрен процесор на 2,0GHz, 10G WAN/LAN порт и стандартен 10G порт.

С множество налични ленти за намаляване на претоварването на Wi-Fi в мрежата, потребителите могат да имат специални 8K AR/VR честотни връзки, такива за видеоигри и професионални настройки на NAS.

TP-Link показа и Archer AXE200 Omni – 10Gbps Wi-Fi 6E рутер, който работи в обхвата 6GHz и предлага ултрабърз 10G порт, както и 2.5G WAN/LAN порт.

Archer AXE200 Omni е Wi-Fi 6E рутер с подвижни антени и 10G порт
 (снимка: TP-Link)

Моделът е оборудван с подвижни антени, които се настройват автоматично или директно от рутера, както и чрез мобилно приложение. По този начин се осигурява по-добра безжична връзка, в зависимост от позиционирането на устройството и трафика на данни от определена зона на дома.

Както Archer AXE200 Omni, така и Archer AXE300 са оборудвани с TP-Link HomeShield за пълен контрол и подобрена сигурност на мрежата и свързаните устройства.

Двата нови рутера, както и останалите продукти, показани от TP-Link на CES 2022, ще бъдат достъпни за закупуване по-късно тази година в магазините на оторизирани търговци.

Коментари по темата: „TP-Link Archer AXE300 – първи четирилентов рутер с Wi-Fi 6Е”

добавете коментар...

  1. TP-Link fan

    Говори се, че все още нямат лиценз за 6Е мрежата за Европа. Дали наистина е така? Ще получат ли разрешение и кога можем да го очаквам в евро и българските пазари?

Коментар