Microsoft Defender става кросплатформен антивирус

Превю на Microsoft Defender за Android и iOS се появи в Microsoft Store
(снимка: ALumia_Italia / Twitter)

Microsoft разработва софтуер не само за собствената си операционна система Windows, но и за други популярни платформи, включително Android и macOS. Описанието на предварителна версия на антивируса Defender в Microsoft Store съдържа именно тези две системи.

По-конкретно, в онлайн магазина Microsoft Store се появи Microsoft Defender Preview – продукт, за който е посочена като издател Microsoft. Описанието на програмата гласи: „Опростена сигурност. Microsoft Defender е вашата лична защита срещу цифрови заплахи. Защитете устройствата си с [различни] операционни системи, включително Windows, macOS и Android”.

Windows Defender е антивирусна програма за компютри с Windows, която се превърна от посредствен продукт до едно от най-добрите решения на пазара, отбелязва PC World. При това, вградено в операционната система Windows. Сега изглежда Microsoft иска да повтори успеха си на други платформи.

Италианското издание Aggiornamenti Lumia публикува в Twitter промо-слайдове на Defender, които показват, че програмата може да се използва за сканиране на файлове на компютри Mac и мобилни устройства с Android. Слайдовете показват и функцията „Уеб защита”, което може да означава, че антивирусът сканира уеб страници и оценява тяхната безопасност.

Много продукти и услуги на Microsoft вече са налични за конкурентни платформи. Така например, за Android има търсачка Bing, браузър Edge, пакет Office и корпоративен месинджър Teams. За macOS се предлага Office. Затова не е изненада, че антивирусът Defender също става кросплатформен.

Коментари по темата: „Microsoft Defender става кросплатформен антивирус”

добавете коментар...

  1. .

    Бегайте с тоя троянски кон…

  2. fg

    IOS няма нужда от антивирусна тъпаци

Коментар