Meta се отказа от видео услуга за „бързи срещи”

Експериментите на Facebook с услуга да видеосрещи приключиха безрезултатно
(снимка: CC0 Public Domain)

Компанията-майка на Facebook – Meta – е приключила своята експериментална услуга за бързи видео-запознанства, наречена Sparked. Това става след по-малко от година тестване.

Потребителите на услугата били информирани по имейл, че тя ще бъде затворена на 20 януари 2022 г., съобщи CNET. „Подобно на много добри идеи, някои се развиват, а други, като Sparked, трябва да приключат”, се казва в съобщението.

Приложението за т.нар. „бързи срещи” предлагаше запознанства чрез 4-минутни видеочатове, за които участниците имаха опция да удължат разговора до 10 минути. След това те можеха да споделят впечатления от разговора и евентуално да продължат с новите връзки.

Sparked е нещо отделно от Facebook Dating, представена за първи път през 2018 г. като начин да се използват съществуващите връзки и профил, за да се потърси по-задълбочена лична връзка.

Системата беше доста различна от други приложения за запознанства като Tinder и Bumble, които позволяват на потребителите да преглеждат профили и снимки, преди да „прекарват пръст”, за да установят контакт с потенциален бъдещ партньор.

Миналото лято Facebook използва Sparked, за да тества бързи срещи само с аудио-връзка. Изглежда след това фирмата се отказа от концепцията. Това не е твърде изненадващо, смятат пазарните наблюдатели, като се има предвид колко проекти на NPE са били затворени (NPE – звеното на Meta за тестване на нови продукти), преди да излязат от етапите на тестване.

Коментар