Китайски BlackBerry Mercury се очаква на MWC 2017

BlackBerry Mercury има физическа клавиатура на предния панел заедно с 4,5-инчовия екран с резолюция 1680х1080

BlackBerry Mercury има физическа клавиатура на предния панел заедно с 4,5-инчов екран с резолюция 1680х1080

Първият смартфон с бранда BlackBerry, произведен от китайската фирма TCL, ще дебютира на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2017) в края на този месец.

Канадската компания, пионер в смартфоните, публикува анонс с изображение на новия си продукт за MWC 2017. Очакваше се смартфонът на дебютира на CES 2017 през януари, но BlackBerry отложи премиерата на устройството.

Както се предполагаше, BlackBerry Mercury има физическа клавиатура на предния панел заедно с 4,5-инчов екран с резолюция 1680х1080 пиксела и селфи камера 8MP. В бутона Space е вграден скенер на пръстови отпечатъци, предвид възможността за използване на цялата клавиатура като тъчпад.

BlackBerry Mercury стъпва на процесор Qualcom 821, допълнен от 3GB оперативна памет и 32GB вградена флаш памет. Основната камера има резолюция 16 мегапиксела, а батерията е с капацитет 3400 мАч.

Смартфонът работи под управление на операционна система Android, като може да бъде обновен незабавно до версия 7.0. Точната дата за пускане на пазара и цената на устройството все още не са обявени.

BlackBerry беше водещ производител на смартфони за бизнес потребители. С появата на iPhone и Android устройствата компанията загуби позиции на пазара и се съсредочи върху софтуера и услугите, докато смартфони с бранда ще произвежда китайската TCL.

Коментар