Десетки години затвор грозят спамър

Разпространението на нежелани електронни писма (спам) е строго преследвано от закона в САЩ

Разпространението на нежелани електронни писма (спам) е строго преследвано от закона в САЩ

36-годишен спамър, един от най-активите в света, е застрашен от десетки години затвор. Майкъл Пърсууд е съден в щата Аризона, където обвинението разполага с доказателства, че той е разпространил над милион нежелани писма до потребители в САЩ и други страни.

Незаконната си дейност Персууд е извършвал от името на калифорнийската фирма Impact Media LLC и псевдоними като Майкъл Прескот, Майкъл Пиърсън и Джеф Мартинес, съобщи Chicago Suntimes. В периода от 2012 до 2015 г. той е изпращал спам имейли от множество IP адреси и домейни по най-малко 9 мрежи, вкл. няколко сървъра в Чикаго.

За всяка продажба на продукт чрез нежеланите писма Пърсууд е получавал комисионна. Срещу него са повдигнати десетки обвинения за различни престъпления, вкл. телефонни измами и отнемане на компютри, всяко от които може да му коства до 20 години лишаване от свобода.

Пърсууд попадна в полезрението на антиспам организацията Spamhaus, която го постави на осмо място в списъка с най-изявените спамъри в света. Самият той отрича, че дейността му е незаконна.

Коментар