Цените на Tesla падат с 30% при производство в Китай

Tesla подготвя съвместно предприятие с китайска фирма за производство на електромобили в Шанхай

От близо две години американската компания Tesla Motors води преговори с властите в Китай за производство на електромобили в страната. Разговорите вече са в напреднала фаза, според последни информации.

Автомобилният пазар в Китай е най-големият в света, но вносът на Tesla в страната оскъпява колите с 20%, при положение, че цените на електрическите возила са високи и без митото. Това ограничава бизнеса на Tesla в Китай.

Илон Мъск, шефът на Tesla, обсъжда в момента с властите в Шанхай всички подробности за стартиране на местно производство на електромобили. За целта Tesla ще създаде съвместно предприятие с китайски производители, в което ще има само 50% дял, предадe Блумбърг.

По думите на Илон Мъск, производството на електромобили в Китай ще позволи на американската компания да намали цените с цели 30%. Все още не е известно кой ще бъде китайският партньор на Tesla и кога ще започне съвместното производство.

Коментари по темата: „Цените на Tesla падат с 30% при производство в Китай”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    това е новина от 2016 г – строи завод(с дър. китайска фирма) Тесла трябвала да даде 4,5млрд$
    ама тя ги нямала.

    06.2017 г – строи завод(преговаря с правителството) ама Тесла трябва да да$де 50% участие ама тя ти няма

    2018 – ще строи завод на Марс(марсиянците искат от Тесла 50% упастие – ама тя ги няма)

  2. Anonymous

    technews :

    Tesla Motors е подписала споразумение с държавната китайска фирма Jinqiao Group за изграждане на завод в Шанхай за производство на електромобили.
    Стойността на съвместния проект е 9 млрд. долара, съобщи Блумбърг, позовавайки се на главния изпълнителен директор на компанията Елън Мъск, който е разказал пред медията намерението на Tesla да избере към средата на 2016 г. място и партньор за производство в Китай.
    Строителството на завода ще се финансира по равно от партньорите – всяка от двете компании ще вложи по $4,5 млрд. Производството в Китай ще позволи на Tesla Motors да избегне импортните мита в страната, които възлизат на 25% от стойността на електромобила.

    Сделката все още не е обявена публично, така че липсва информация за срокове на реализация на проекта. Изборът на място за строителство може да не е окончателен, тъй като и други китайски градове ухажват американския производител да построи завод на тяхна територия.

Коментар