Zidoo X7 – мултимедиен 4К плейър за телевизора

Плейърът Zidoo X7 е компактно устройство с размери 10,90×10,90×2,00 см и тегло 200 грама

Мултимедийните плейъри за свързване към телевизори придобиват все по-големи възможности, като цените им се запазват на достъпни нива. Един нов продукт от тази категория е моделът Zidoo X7, предлаган в момента за 69 долара.

Zidoo X7 разчита на платформа RK3328 с четириядрен процесор Cortex A53 на тактова честота 2,0GHz, допълнен от графичен блок Mali-450MP2, оперативна памет 2GB и постоянна флаш памет 8GB, с възможност за разширение до 64GB. Опитът от работата с подобни конфигурации показва, че те са напълно достатъчни за пълноценно забавление с телевизора.

Zidoo X7 разполага с интерфейси HDMI и USB, аудио изход, слот за micoSD карти и LAN порт

Плейърът се свързва към телевизора през интерфейс HDMI 2.0, като осигурява достъп до интернет през Wi-Fi 2.4G или през жична мрежа, благодарение на LAN порта 100Mbps. Предвиден е и безжичен модул Bluetooth 4.1 за връзка с други устройства, разположени наблизо.

Zidoo X7 поддържа 4Kx2K видео, хардуерно H.265 декодиране и 5.1 съраунд звук за пълноценно забавление с качествен телевизор. С предварително инсталирана операционна система Android 7.1, плейърът осигурява достъп до огромно разнообразие от приложение в Play Store.

Zidoo X7 поддържа качествено видео с резолюция 4К и 5.1 съраунд звук

С тази ТВ приставка можете да сърфирате с вашия телевизор на воля в интернет, да гледате онлайн филми, развлекателни предавания, музикални клипове или просто да се забавлявате с игри. Устройството може да се управлява дистанционно с включения в комплекта пулт, разполага и с USB портове за свързване на периферия от рода на мишка, клавиатура и др.

Zidoo X7 се предлага в момента на цена от 69 долара. Устройството има размери 10,90×10,90×2,00 см и тежи 200 грама. Комплектът включва самата ТВ приставка, пулт за дистанционно управление, HDMI кабел, захранващ адаптер и ръководство за потребителя.