Предлагат блогове и YouTube в учебната програма

Британски експертни предложиха в учебната програма да бъде заложено обучение по блогове и YouTube, съобщи Телеграф. Доводите на анализаторите от Demos се базират на изследване, наречено Video Republic.
Докладът изтъква, че младото поколение води активен, публичен онлайн живот, без да обръща достатъчно внимание на сигурността и да си дава сметка за последствията от своите изяви в мрежата.
Училищата и университетите трябва да помогнат на младежите да разберат какви рискове крие тяхната откритост и публикуването на информация в интернет, посочват авторите на идеята. Според тях, скоро онлайн репутацията ще стане определяща за дадена личност, като ще измести класическото CV.
Освен това, експертите се аргументират и с факта, че в бъдеще политиците ще използват все повече онлайн пространството, за да общуват с младите. Но те трябва да спазват правилата в мрежата, а не да диктуват своите условия.
Като пример за успешна онлайн комуникация на политик с младежка аудитория британците посочват кампанията на кандидат президента Барак Обама, който се изяви чрез YouTube.
В момента на YouTube се качват по 10 часа видео на минута. Само във Великобритания броят на потребителите на видео услугата достига 20 милиона души, които всеки месец гледат общо над 3,6 милиарда видеоклипа.

Коментар