AMD привлече бивш топ мениджър от Intel

Опитният мениджър Абхи Талуокър се присъединява към екипа на AMD

AMD подсили управленския си екип с опитен мениджър от конкурента Intel. Абхи Талуокър, бивш ръководител от топ ниво в Intel, влезе в борда на директорите на AMD, съобщи тайванското издание Digitimes.com.

Талуокър беше президент и главен изпълнителен директор на LSI от 2005 г. до финализиране на сливането на компанията с Avago Technologies през май 2014 г. Преди това, в продължение на 12 години той заемаше ръководни позиции в Intel, вкл. вицепрезидент и главен изпълнителен директор на подразделенията Digital Enterprise Group и Enterprise Platform Group.

По-рано в своята кариера Талуокър е заемал мениджърски длъжности в компании като Sequent Computer Systems, Bipolar Integrated Technology и Lattice Semiconductor. Бил е също член на борда на директорите на Асоциацията на полупроводниковата индустрия (SIA) и други браншови организации.

AMD прави всичко възможно да засили позициите си на пазара за чипове, като отнеме дял от Intel. При анонса на новото поколение процесори Ryzen главният изпълнителен директор на компанията д-р Лиса Су заяви, че AMD ще възстанови конкуренцията на пазара за РС чипове.

Коментар