Електромобилите ще се зареждат в движение

Китайска технология поддържа стабилно зареждане на електромобила при движение с ниска скорост

Безжичното зареждане на електромобили по време на движение скоро може да стане реалност. Китайската компания Wireless Inc. (Asia) Limited вече проведе успешни изпитания с новата технология.

Съществуващите системи за безжично зареждане изискват електромобилът да бъде разположен възможно най-близо до предаващата станция и да остане неподвижен по време на зареждането. За разлика от тях, системата на Wireless Inc. (Asia) Limited включва блок, който поддържа стабилно зареждане по време на движение на колата с неголяма скорост.

Нещо повече, предвидена е настройка на разстоянието между електромобила и излъчващата система, уточняват от китайския разработчик. Все още системата се намира на експериментален етап и няма достатъчно подробна информация за начина, по който работи.

Зареждането на обекти, движещи се с голяма скорост или консумиращи голяма мощност, може да се окаже доста сложно за разработчиците. Но още преди да бъдат преодолени тези предизвикателства, много приложения от други области могат да се възползват от новата технология – например, смартфоните и медицинските уреди.

Коментари по темата: „Електромобилите ще се зареждат в движение”

добавете коментар...

  1. Пешо

    Сименс влак задвижват с 500 км./ч. безжично та кола било сложно, технология от преди 30 години.
    Това че не е направено до сега, не значи че не е измислено и не е възможно.

  2. :о)

    а всичкото това безжично зареждане което ще минава през човешките тела???
    безопасно ли ще е а а а а а аа ????

  3. Anonymous

    Направете им външните панели фотоволтаици. Така ще зареждат веднж годишно. Ама май нямате сметка от това, щото няма да зареждат бензин, няма да ходят на 5-10 000 км за смяна на масло, на 20-30 000 за смяна на ремък, антифриз и т. н. ще остане само едни гуми да сменят ( дано не се сетят да ги направят да карат самоп 5 000 км) и филтрите на климатика ( на 20-30 000 КМ). смяна на масло на нов автомобил във фирмен сервиз е не по-малко от 200 лв. понякога и 500-600.

Коментар