Speedtest: Най-бързата мобилна мрежа е на Виваком

Виваком има най-бързата мобилна мрежа в България за 2017 г., според анализ на резултатите от скоростния тест на Ookla за първото и второто тримесечие. След лидера се нареждат Теленор и Мтел.

Данните са от реални тестове за измерване на скоростта, направени от потребители с популярното приложение Speedtest. Виваком отбелязва най-висок сравнителен резултат за цялата си мобилна мрежа в стотици хиляди тестове в цялата страна. Операторът постига и най-високата средна скорост за сваляне за 4G мрежата.

Тестовете, измерващи скоростта на мобилните мрежи на операторите в различни точки на територията на България са извършени по методологията на Ookla в периода януари-юни 2017 година. Пълните резултати и повече информация за методологията на Speedtest са публикувани на уеб сайта на Ookla.

Speedtest отрежда на Виваком първо място в класацията за скорост на мобилните мрежи у нас

Speedtest е услуга, която позволява на хората в реално време да тестват скоростта на интернет връзката, вкл. скоростта на сваляне и качване на информация в интернет. Това е най-популярният тест за измерване на скорост на интернет в света с повече от 6000 сървъра, покриващи цялото земно кълбо.

Виваком постига Speed Score от 31.47, със средна скорост на даунлоуд 34,26 Mbps и средна скорост на ъплоуд от 15,26 Mbps. На второ място е Теленор с оценка от 29,58, а на трето Мтел с 27,31.

Коментари по темата: „Speedtest: Най-бързата мобилна мрежа е на Виваком”

добавете коментар...

 1. Elen

  Download

  Durchschnitt0.988 Mb/sPeak1.392Mb/sUpload

  Durchschnitt0.705 Mb/sPeak1.121Mb/sLatenzDurchschnitt400.8 msJitter1311 msMinimum50.70ms
  При положение ,че моя договор е 5G 100Мb/ s, имам покритие само 1,3MB/s ,това ли е най бързия ИНет в БГ?

 2. друг

  Най-бързата ама ако има покритие 🙂

 3. незнайко

  По интресна е пиковата скорост. На Виваком съм имал 94 Мб/с през 4G

 4. запознат

  разликата между първия и последния е 10%.

Коментар