Перси обяви Stinger сървъри на база Xeon Scalable

Перси, в ролята си на платинен партньор на Intel за сървърни продукти, обяви Stinger машини, базирани на новата архитектура Xeon Scalable

Българският системен интегратор Перси въвежда на пазара сървърни системи Stinger на базата на новата архитектура Intel Xeon Processor Scalable. Анонсът на конфигурациите съвпада със световния дебют на последното поколение сървърна платформа на Intel.

Xeon Scalable се позиционира в центровете за данни, където се очаква да повиши производителността и сигурността. Това е най-голямото развитие на сървърната платформа на Intel през настоящото десетилетие. Процесорите са проектирани за висока производителност с оптимизиране на натоварването и хардуерно подобрена сигурност, благодарeние на промени във входно-изходната архитектура, паметта, съхранението на данни и мрежовите технологии.

Представените вчера процесори и платформи се очаква да бъдат налични масово на пазара около средата на 2017 г. Intel Xeon Scalable позволява гъвкав подход при проектирането на конфигурации, подходящи за широк спектър от задачи – от стандартни приложения до критични бизнес операции, анализ на данни в реално време и изкуствен интелект.

Новите процесори предлагат четири нива на производителност и функционалност. За по-голяма яснота се въвежда модел на наименуване по аналогия с ценните метали – бронз, сребро, злато и платина, което ще улесни идентифицирането и избора на системи.

Перси, в ролята си на платинен партньор на Intel за сървърни продукти, обяви Stinger машини, базирани на новата архитектура. „Intel Xeon Processor Scalable вече демонстрира възможностите си като постигна над 150% по-висока производителност в някои тестове в сравнение с предшественика си. Това е сериозна разлика, която безспорно ще даде на клиентите ни нови възможности за разширяване и оптимизиране на техния бизнес”, коментира Мартин Филев, технически директор в Перси.

Компанията вече изпълнява поръчки за сървъри Stinger, използващи новата серия от дънни платки Intel Server Boards, с високо ниво на изчислителна плътност, скалируемост и капацитет на паметта и дисковата подсистема. В тези системи в използван експертния инженерен опит на Intel при проектирането и производството на хардуерни компоненти.

Коментар