Нов отдел и нови директори в оператора Globul

Димитрис Капокранис оглави новосъздадения отдел по Планиране и управление на мрежови ресурси в Globul. Звеното в техническата дирекция на оператора ще се фокусира върху три основни области: управление и анализ на качеството на мрежата; подготовка и мониторинг на техническия бюджет; координиране на технологическите активи, оценка на технологиите и усвояване на нови такива.

Капокранис има повече от 15 години стаж в сферата на инженерството, оптимизацията и управлението на мрежата. Преди да се присъедини към Globul, той работи в гръцкия мобилен оператор Wind Hellas като директор „Радио мрежи” и в Armentel, Армения, на поста директор „Развитие на мобилните мрежи”.

В периода септември 2001 – септември 2004, Димитрис Капокранис ръководи отдел „Радио оптимизация” в Globul. Той ще докладва на главния технически директор, Апостолос Пагуцос.

Длъжността директор Изграждане на мрежата в Globul пък ще поеме Джордж Николаидис.

Досегашният директор Клеоники Георгиаду напуска компанията, за да заеме позицията изпълнителен директор в Dromeas Bulgaria, гръцка компания за офис обзавеждане и строителни уреди.

Николаидис също има над 15 години опит в сферата на мобилните технологии. Той се се присъединява към Globul през февруари 2005?а като мениджър oтдел Радио пренос в дирекция „Експлоатация и поддръжка”.

През октомври 2005 г. Николаидис става мениджър отдел Инсталации в дирекция Изграждане на мрежата. Преди това той е мениджър GSM мрежа в Armentel, Армения, както и мениджър проекти в Hellenic Consultancy Bureau.

Коментар