Дойче банк с хладна прогноза за iPhone 8

На пазара за смартфони няма условия за рекордни продажби на iPhone 8

Анализатори от Дойче банк охладиха ентусиазма около новия смартфон на Apple, очакван на пазара по-късно тази година. Трима водещи експерти от финансовата институция смятат, че iPhone 8 не може да надскочи успеха на iPhone 6.

Причината за тази хладна прогноза на Дойче банк се корени в отсъствието на фактори, които се наблюдаваха преди появата на iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Пазарът сега е пренаситен и няма условия за ръст както през 2015 г., смятат анализаторите, цитирани от Business Insider.

Според предварителните информации, цените на iPhone 8 ще започват от 1000 долара, което едва ли ще допринесе за рекордно високи продажби. През първата си година на пазара iPhone 6 достигна продажби в размер на 231 млн. броя, но сега Apple трудно ще реализира дори 230 млн. от новия iPhone 8, смята Дойче банк.

В последните години пазарът на смартфони буквално е задръстен от устройства, а цените варират в широки граници, като дори бюджетните модели предлагат респектиращи възможности. Не се очаква ръст в продажбите, какъвто се наблюдаваше през 2015 г., отбелязват анализаторите.

Коментар