PowerPoint се научи да превежда в реално време

Инструментът Presentation Translator добавя към PowerPoint възможности за превод в реално време

Microsoft пусна нов инструмент Presentation Translator за приложението PowerPoint от популярния си офис пакет, добавяйки функция за превод на презентациите в режим на реално време.

Presentation Translator беше обявен на конференцията Microsoft Build 2017 през май т.г. Инструментът се явява допълнение към PowerPoint, което след инсталиране дава възможност на популярното бизнес приложение автоматично да превежда презентациите от един език на друг, в режим на реално време.

Нещо повече, софтуерът може да добавя автоматично субтитри в презентациите както на използвания език за повече нагледност, така и преведени на над 60 други езика. Зрителите могат да четат субтитрите на избран от тях език с помощта на Microsoft Translator или да превеждат слайдовете, запазвайки форматирането им.

PowerPoint е най-популярният софтуер за презентации, част от пакета Microsoft Office. Приложението се ползва масово от бизнес потребителите, но освен това се явява полезен инструмент в сферата на образованието, където се ползва от ученици, студенти и преподаватели.

Коментар