Мобилен Firefox – по-добре късно, отколкото никога

Мобилните потребители на интернет могат да избират в момента между браузърите Internet Explorer и Opera. Това положение е на път да се промени, тъй като Mozilla също готви свой продукт за този пазар.
Председателката на фондация Mozilla Мичъл Бейкър разкри дългосрочните цели за Firefox и спомена, че до 2010 г. ще има готов мобилен продукт. В същото време Майк Шрьопфър, вицепрезидент на Mozilla по инженеринг, писа в своя блог, че се работи усилено за изпълнението на тази цел.
Техните думи се потвърждават и от главния изпълнителен директор Пит Кери, който обяви, че скоро ще се появи алфа версия на мобилния продукт.
Всичко това би могло да означава, че в Mozilla най-после са осъзнали, че поради твърде закъснялата си поява на сцената на мобилния интернет, трябва да се опитат да предложат един надежден продукт и то възможно най-скоро.
Като се има предвид, че Internet Explorer и Opera вече са покрили пазара почти 100%, става ясно защо Mozilla се опитва да изтегли по-рано обявената дата за пускане през 2010 г.

Коментар