Измамник подменя Ryzen процесори със стари Intel

Под тази опаковка се крие не нов AMD Ryzen, а стар интелски процесор

Онлайн магазинът Amazon падна в капана на измамник, който е успял да подмени нови AMD Ryzen процесори със стари чипове на Intel, възползвайки се от възможността за връщане на продукти.

Измамата лъсва, когато един от купувачите на AMD Ryzen открил, че в опаковката стои съвсем друг продукт. Най-малко два такива случая са регистрирани до момента, съобщи специализираният сайт WCCFtech.com.

Маркировката на процесора Intel в изпълнение LGA била изтрита и заменена с лепенка, която имитира маркировка на AMD Ryzen. Външната опаковка била отворена и затворена отново внимателно, докато вътрешната била залепена доста грубо.

Но при бегъл преглед без разопаковане, подмяната се забелязва трудно, особено ако за правдоподобно тегло в кутията бъде поставен старият алуминиев радиатор вместо стандартната система за охлаждане. Именно такава подмяна направил измамникът.

След като купил AMD Ryzen от Amazon, мошеникът поставил в опаковката стар интелски процесор и го върнал обратно на онлайн магазина, където не забелязали подмяната и отново сложили процесора в склада. Така подмененият чип попаднал в друг клиент на Amazon, който си поръчал Ryzen.

След разкриване на измамата, Amazon възстановил разходите на своя клиент и освен това го компенсирал за причиненото неудобство с подаръчна карта.

Коментари по темата: „Измамник подменя Ryzen процесори със стари Intel”

добавете коментар...

  1. msscuks

    Ами аз живея в Норвегия и тук нямаме Ebay.no или Amazon.no логиката Ви е като на малоумен “протестър” !!!!

  2. Jo

    Такова ниво на обслужване в България няма как да се достигне, най-малкото защото е-битаците не поемат никаква отговорност за обмена на стоки и услуги между потребителите. Също така, няма никакви законови регулации и механизми, които да защитават интересите на потребителите, а точно обратно. Eто затова никога няма да имаме Ebay.bg или Amazon.bg.

Коментар