Nokia 105 и Nokia 130 – обновени бюджетни телефони

Nokia 105 вече има изцяло нов ергономичен дизайн и изключително издържлива батерия

HMD Global обяви два обновени модела Nokia 105 и Nokia 130 с ергономичен дизайн и съвременни функции. Устройствата комбинират надеждност, здравина и ниска цена. И двата телефона имат 1,8-инчови цветни екрани и светодиодни фенерчета, като всеки модел се предлага в три различни цвята.

С над 200 милиона продадени бройки в цял свят, Nokia 105 вече разполага с изцяло нов ергономичен дизайн, изключително издържлива батерия и подобрен потребителски интерфейс, с по-голям екран и удобна клавиатура.

Новите, естествени контури на Nokia 105 го правят удобен за носене в ръката, а благодарение на традиционните цветове и поликарбонатен корпус, драскотините и ударите са по-трудно забележими.

Клавиатурата разполага с отделени клавиши за повече удобство, а по-големият 1,8-инчов екран улеснява заниманията с игри като Snake Xenzia, която е предварително инсталирана. Включени са и демо версии на още две игри – Doodle Jump и Crossy Road.

Към тези предимства добавяме до 15 часа време за разговори и цял месец в режим на готовност. Телефонът разполага с памет достатъчна за до 500 текстови съобщения и до 2000 контакта.

Nokia 105 се предлага във вариант за една или две сим карти и има вградено FM радио. Зарежда се със стандартен Micro USB кабел (USB 2.0).

Моделът Nokia 130 идва с акцент върху музикално изживяване. Телефонът осигурява 44 часа време за възпроизвеждане на FM радио и място за хиляди песни, когато се добави 32GB MicroSD карта.

Обновеният Nokia 130 идва с акцент върху музикалното изживяване

Ясният 1,8-инчов цветен екран предлага и видео изживяване през MicroSD карта, като едно зареждане осигурява 11,5 часа възпроизвеждане. Nokia 130 поддържа също Bluetooth слушалки и високоговорители за безжично слушане на музика.

С вградената си камера Nokia 130 прави снимки и записи на видеоклипове, които могат да се възпроизвеждат с помощта на MicroSD карта. Споделянето на съдържание е улеснено чрез просто активиране на Bluetooth и приближаване на телефона до друг с включен безжичен модул.

Както Nokia 105, така и Nokia 130 притежава все по-популярното LED фенерче, което се включва с натискате два пъти на бутона „нагоре”.

Средната глобална цена на дребно на Nokia 105 е 14,50 долара за варианта с една сим карта и $15 за модела с две карти. Телефонът ще се предлага в синьо, бяло и черно, като всеки цвят е с матово покритие. Nokia 130 ще се предлага в червено, сиво и черно на средна глобална цена от $21,50.

Обновените Nokia 130 и Nokia 105 излизат на българския пазар още този месец в Dual и Single SIM варианти.

Коментар