Microsoft пуска телефон Nokia 130 на цена от 19 евро

Nokia 130 предоставя 1,8-инчов екран с резолюция 160x128 пиксела и работи под управление на Series 30+ OS

Nokia 130 предоставя 1,8-инчов екран с резолюция 160×128 пиксела и работи под управление на Series 30+ OS

Въпреки че няма опит на пазара за евтини телефони, Microsoft планира да пусне устройство на цена от само 19 евро. Това е моделът Nokia 130, който ще се предлага в два варианта – с една и две сим карти (Nokia 130 Dual SIM).

И двата модела ще се продават в различни цветове, вкл. черен, бял и червен. Компанията позиционира Nokia 130 като най-достъпния мобилен телефон с видео и аудио плейър, както и с много дълго време за автономна работа – характеристика, която е недостижима за съвременните смартфони.

Освен видео и аудио плейър, Nokia 130 включва и FM радио. Версията с един сим слот ще се продава на развитите пазари, а двусимовият модел – на развиващите се.

Nokia 130 предоставя 1,8-инчов екран с резолюция 160×128 пиксела и работи под управление на операционна система Series 30+ OS. Налични са безжичен модул Bluetooth 3.0 за споделяне на мултимедийни файлове, както и 2G (EDGE) за сърфиране в интернет.

Предвиден е също порт за microSD карти с капацитет до 32GB. Изненадващо, и двата модела имат камери с LED светкавица, което е нетипично за толкова евтини устройства.

Nokia 130 се захранва от батерия с капацитет 1020 mAh, която осигурява до 13 часа разговори и до 36 дни в стендбай режим (26 дни за модела с две сим карти). Телефонът може да възпроизвежда до 46 часа музика и до 16 часа видео с едно зареждане на батерията.

Коментари по темата: „Microsoft пуска телефон Nokia 130 на цена от 19 евро”

добавете коментар...

  1. :o)

    Nokia се “наяде на хОй” с продажбата си към Майкро$офт 🙂

    Колкото до тази новина :)…не виждам новината…поредната пръчка на пазара.
    Такива телефони ги подаряват в Мтел за по левче 🙂

  2. kod9

    Крайно време е да пуснете и автомати за продажба на телефони……бележката да служи за гаранционна карта, защото може да се напечата и баркода на продукта. Пазаруването само с дебитни и кредитни карти. Цената от автомата при всички случаи ще е по евтина отколкото в магазина. Почти на заводска цена и други……

Коментар