ASUS Strix GL502 – всичко за професионален гейминг

Strix GL502 е един от най-качествените геймърски модели на ASUS

През последните години геймърските лаптопи се налагат като все по-популярен продукт и постепенно се превърнаха в основен двигател на пазара на преносими компютри, който иначе продължава да отчита спад. Предимствата на този клас устройства са много – те не зависят от електрическата мрежа, която гарантира непрекъсваемост на играта дори и при внезапно спиране на тока. Освен това могат да бъдат взети навсякъде, което улеснява участието в LAN-партита и гейм турнири.

Компанията ASUS успя да се позиционира като лидер в този сектор с най-много продадени бройки с графичен процесор Nvidia GTX GPU през 2016 година. В редакцията на TechNews.bg получихме за ревю един от най-качествените гейм модели на компанията – ASUS Strix GL502 от фамилията Republic of Gamers – Strix. По-долу можете да прочетете и подробности за устройството.

Иновативна охлаждаща система

Едно от най-интересните нововъведения в ASUS Strix GL502 е охлаждащата система, която позволява оптималното отвеждане на топлия въздух дори при много дълга игра. Устройството разполага с отделно охлаждане на процесора и видеокартата, което не е характерно за лаптопите.

Дизайнът е един от важните акценти в геймърските лаптопи от серията Republic of Gamers

Производителност

Геймърският лаптоп идва с най-новата графична карта Nvidia GeForce GTX 1070 с архитектура от ново поколение, която позволява перфектна игра и при най-ресурсоемките нови геймърски заглавия. В добавка моделът е оборудван с най-новото поколение процесор Intel Core i7-7700HQ (2,80GHz).

Дисплей с широк ъгъл на видимост

ASUS Strix GL502 разполага с иновативен Full HD екран с изключително широк ъгъл на видимост, който подобрява значително изживяването при видеоигри с висококачествена графика. Диагоналът му е 15,6 инча и е антирефлексен и с много дълбок контраст. Това са характеристики, които го правят подходящ също за гледане на филми и разнообразни други мултимедийни приложения.

Full HD екранът има изключително широк ъгъл на видимост, който подобрява изживяването при видеоигри

Клавиатура

Лаптопът разполага с удобна и оптимизирана за гейминг клавиатура, която има отделен бутон за достъп до функциите на ROG Gaming Center на ASUS, както и оцветени в стилен оранжев цвят клавиши W, A, S, D, което позволява да бъдат видими за части от секундата по време на игра. Всичко в тази клавиатура е правено с мисъл за геймърите.

Оптимизираната за гейминг клавиатура има отделен бутон за достъп до функциите на ROG Gaming Center и оцветени в стилен оранжев цвят клавиши W, A, S, D

Други характеристики

Моделът се предлага с три микрофона и разполага с три USB 3.0, един USB Type-C и един Ethernet порт, HDMI, аудио жак, четец за SD карта, както и Mini DisplayPort. Корпусът му е пластмасов, на което се дължи и изключителната му лекота – едва 2,2 кг.

Дизайн

Дизайнът е един от важните акценти в геймърските лаптопи от серията Republic of Gamers, който впрочем е силна отличителна черта на всички продукти от фамилията. ASUS Strix GL502 не прави изключение. Моделът се отличава с черно шаси с контрастиращи оранжеви елементи, включително и вътре – върху самата клавиатура.

В заключение можем да кажем, че лаптопът е подходящ за динамична игра, както и за други мулимедийни приложения. По своята производителност той не отстъпва дори на някои настолни гейм конфигурации и има всичко, което може да иска един професионален геймър.

Коментар