Очилата Google Glass стават професионален инструмент

Google вдъхна нов живот на проекта си за смарт очила, пускайки корпоративна версия на иновативното устройство. Обявеният вчера модел се нарича Glass Enterprise Edition.

Разработчикът пояснява, че смарт очилата са тествани в продължение на две години от служители на компании като GE, Boeing, DHL и Volkswagen. От тази седмица новият продукт става достъпен и за други корпоративни клиенти чрез специална партньорска програма.

Очилата Google Glass Enterprise Edition разчитат на обновен хардуер, вкл. камера с резолюция 8 мегапиксела, по-мощен процесор и качествен Wi-Fi модул. Времето за работа с едно зареждане на батерията е удължено до 8 часа.

Google Glass Enterprise Edition разчитат на обновен хардуер, вкл. камера с резолюция 8 мегапиксела и по-мощен процесор

Новото устройство е по-леко и по-удобно за продължително носене, а също така има повишена производителност. От моден аксесоар умните очила на Google се превръщат в инструмент за професионалисти с функционалност, която може да се адаптира към конкретни приложения с помощта на софтуер.

Цената на корпоративните смарт очила Glass Enterprise Edition все още не e обявена от разработчика – подразделението X в състава на холдинга Alphabet, под шапката на който оперира и самата Google. Очилата не се предлагат на индивидуални потребители от около две години, когато Alphabet насочи проекта изцяло към нуждите на корпоративни клиенти.

Коментар