Google Glass – подобрена и по-практична за работа версия

Основната идея, заложена в новата версия на Google Glass, е очилата да бъдат сгъваеми и компактни, за да бъдат лесно използвани и в делова обстановка

Основната идея, заложена в новата версия на Google Glass, е очилата да бъдат сгъваеми и компактни, за да бъдат лесно използвани и в делова обстановка

Уеб пространството е залято от заглавия, свързани с Google – Google Maps, Chrome, самоуправляващи се коли и какво ли още не. Наред с всичко това Google Glass някак си останаха на заден план и дори лека-полека започнаха да избледняват от потребителското съзнание. Но в последните дни гугълските очила се завърнаха на дневен ред, при това сред още повече блясък.

Стивън Хол – главен редактор на 9to5Goolge, обяви създаването на нов модел на иновативните очила. Основната идея, заложена в новата версия на Google Glass, е те да бъдат сгъваеми и компактни, за да бъдат лесно използвани и в делова обстановка. Също така ще бъдат и по-водоустойчиви – всяка област, където би могла да проникне вода, ще бъде прецизно затваряна със затягащи бутони.

По думите на Хол, това ще бъде едно своеобразно продължение на Google Glass Explorer Edition. Но в тази редактирана и подобрена версия акцентът вече няма да бъде поставен на модата, забавлението и градския начин на живот, а на практичността за работното място – било то фабрика, болница или офис.

Хол обясни, че публиката не трябва да очаква драстични изменения, а просто леки подобрения. Както в предходната версия, и тук ще бъде използван същият компютърен софтуер в дясната страна на очилата и призма в предната част на дясното око.

Основната разлика е във факта, че новото устройство ще може да се сгъва като обикновени очила. Това ще бъде възможно благодарение на стабилен пантов механизъм, който ще спомага за по-добрата подвижност на компютърните модули и батерията.

Очаква се подобрените Google Glass да зарадват потребителите с по-дълъг дисплей за по-добро виждане и с Intel Atom процесор, който ще спомага за по-прецизното управление на топлината, по-качественото изпълнение на действията и удължаване на живота на батерията.

Идеен е и начинът, по който Google процедира при моделирането на промените. За всекиго е ясно, че целта на продукта е да отговори на потребителските нужди. А как по-добре да се случи това освен ако потребителите не бъдат запитани за желанията си. Всяко подобрение – от дългия екран до външната батерия, е продиктувано от обратната връзка, получен от Glass for Work стартъп партньорите.

А кой и как се снабдява с иновативните очила? За целта се използва разработената от Google система, при която очилата се разпространяват сред партньорските компании от Glass for Work.

Google описва модела като включване на “Glass Certified Partners”, оторизирани от Glass at Work, в доставянето на корпоративни решения за Glass. От компанията обясняват и че ще бъде предоставена възможността за съвместно брандиране и регистриране на Glass at Work уеб сайта.

Както Хол обяснява, с представянето на очилата на вече познаващите ги компании в рамките на Glass for Work става възможно извършването на едно много по-обширно и качествено тестване на устройството, което предшества и официалното му пускане на пазара.

Статията е подготвена със съдействието на Софтуерния университет, който организира безплатен семинар на тема „Google Glass – възможности и разработка на приложения”.

Кристина Кацарска

Кристина Кацарска

Коментари по темата: „Google Glass – подобрена и по-практична за работа версия”

добавете коментар...

  1. 007

    Същия боклук като часовника на ябълките

Коментар