Cool Glass – по-евтина алтернатива на Google Glass

Очилата Cool Glass на Alto Tech засега се продават само на китайския пазар, но догодина ще излее и в Европа

Очилата Cool Glass на Alto Tech засега се продават само на китайския пазар, но догодина ще се появят и в Европа

Компанията Alto Tech представи много по-достъпна алтернатива на умните „очила” Google Glass. Хората, които се влюбиха в идеята още от нейното обявяване, ще могат по-лесно да придобият устройството.

Засега очилата Cool Glass на Alto Tech се продават само на китайския пазар. Но английската версия на устройството вече е в разработка и се очаква да направи своя дебют на западните пазари следващата година.

Малцината, които получиха шанса да тестват Cool Glass на CES 2016, са мнение, че устройството доставя преживяване, почти идентично с това на продукта на Google, но за едва една трета от цената –  около $500.

Навигацията през менюто на устройството позволява плъзгане за разглеждане и избиране чрез докосване. Cool Glass ще поддържат функционалност за стрийминт на живо, запис на видео и правене на снимки (чрез 8-мегапикселова камера), контрол над повикванията, четене на съобщения и много други. Компанията производител твърди, че устройството ще поддържа и функционалност за добавена реалност (augmented reality).

Разработката на подобни устройства, както и такива за виртуална реалност на все по-ниски цени е добра новина за всички потребители, тъй като това ще принуди и компаниите гиганти да предложат по-достъпни устройства занапред. Остава ни търпеливо да следим новините и да чакаме.

Георги Дуранкиев

Георги Дуранкиев

Коментари по темата: „Cool Glass – по-евтина алтернатива на Google Glass”

добавете коментар...

  1. Коко

    Бих си ги взел изглеждат доста готини

  2. ха

    Тези 500 долара никак не е малко, имайки предвид, че основното нещо на въпросните неща – проекторът в окото струва под 40 долара! Това, че Google Glass беше скъпо си има обяснението – това беше предварителна версия. Google никога не пусна Google Glass на масовия пазар.

Коментар