Apple Car приключи, но Тим Кук се появи във видео на Porsche

“Страхотно е да видим как Apple Vision Pro помага за преосмисляне на преживяванията на пистите”, споделя мениджърът на Apple – Тим Кук (снимка: Porsche)

Проектът Apple Car може никога да не види бял свят, но това не означава, че гигантът от Купертино изобщо не иска да говори за автомобили. Главният изпълнителен директор Тим Кук се появи във видеоклип с анонса на Porsche Taycan Turbo GT, за да поздрави автомобилния производител и да разкаже как очилата Vision Pro могат да помогнат за „преосмисляне на преживяванията на пистата”.

Междувременно Porsche обяви ново персонализирано приложение “Race Engineer Cockpit” за очилата с добавена реалност Apple Vision Pro, съобщи Neowin. Приложението показва видео потоци от различни гледни точки заедно със статистика и позволява на зрителя да гледа обиколки от позицията на водача.

Приложението показва също карта на пистата в 3D пространство, която се актуализира в реално време. Така зрителите могат да наблюдават действителната позиция на автомобилите на състезателната писта.

Във видеоклипа Тим Кук казва: “Поздравления за вас и екипа на Porsche за новия рекорд, който поставихте с този невероятен автомобил. Именно тези необикновени етапи показват на света какво може да се случи, когато екип от невероятно отдадени хора се съберат, за да положат нова основа на голяма идея”.

Porsche винаги е била известно с превъзходство, допълва Кук. “Горди сме да видим, че редица наши продукти играят роля в това, което правите. И е толкова страхотно да видим как Apple Vision Pro помага за преосмисляне на преживяванията на пистите”, споделя мениджърът на Apple.

“Дълбоко вярвам, че пространствените изчисления имат потенциал да революционизират почти всяка индустрия. И вие показвате един от многото начини, по които Apple Vision Pro ще направи невъзможното възможно”, заключава Тим Кук.

Двете компании си партнират през годините в различни проекти като поддръжка на Apple CarPlay, интеграция на Apple Music, маршрутизиране на Apple Maps EV и др. Очилата Vision Pro на Apple бяха пуснати в продажба по-рано тази година за $3499, с поддръжка на повече от 600 собствени приложения и игри, включително ChatGPT и TikTok.

Докато AR очилата могат да предложат автономност за повече от два часа, те имат някои недостатъци и може да се нуждаят от често почистване, отбелязва Neowin в публикация по темата. Разглобяването им разкри, че това е сложна технология, оборудвана с гигантски портове Lightning.

Коментар