Стив Возняк оправда високата цена на iPhone

Стив Возняк отличи надеждността и качеството на iPhone, като същевременно похвали и китайските смартфони

Мнението на Стив Возняк по въпроси, свързани с Apple, винаги предизвиква интерес, защото това е съосновател на компанията от Купертино заедно със Стив Джобс. В много случаи Возняк критикува своята рожба, но ето, че тази седмица каза доста ласкави думи за флагманския продукт iPhone.

Стив Возняк коментира в частност цената на iPhone, която според мнозина е необосновано завишена. Някогашният съратник на Стив Джобс обаче смята, че цената на iPhone е напълно оправдана, тъй като това е устройство с високо качество и надеждност.

„Продуктите на Apple са надеждни, но и цените им са изключително високи. Много хора са готови за платят за това, особено ако обичат Apple”, заяви Возняк в речта си на технологична конференция в китайската провинция Гуандун, цитиран от South China Morning Post.

Междувременно, Стив Возняк похвали и китайските производители. По неговите думи, те постоянно намират разумни решения, които им позволяват да намалят цените, като запазват функционалността на смартфона.

„Те са проектирани интелигентно, имат красив външен вид, а цените им са достъпни за обикновения човек” – така Возняк описва китайските смартфони. По данни на анализаторските компании, 7 от водещите 10 доставчици на смартфони в света са китайски.

По-рано тази година Стив Возняк прогнозира, че към 2075 г. хората ще живеят в пустини, тъй като именно тези места са идеални за градовете на бъдещето, създадени от нулата. По думите му, все по-важна роля в живота на хората ще играе изкуственият интелект.

Коментари по темата: „Стив Возняк оправда високата цена на iPhone”

добавете коментар...

  1. Пустиняк

    Да бе ей сега тръгвам да живея в пустинята… тоя нещо го боли главата.

  2. Никсън

    Возняк необикновен човек ли е? Кой човек е обикновен? Аз не съм виждал! Всички хора се отличават с нещо от другите, това ги прави необикновенни! Относно Apple смятам, че са доста префърцунен продук.

Коментар