Илон Мъск се вижда и в ролята на астронавт

Илон Мъск отново демонстрира своята страст към космическите авантюри

Американският предприемач Илон Мъск отново фокусира вниманието на медиите върху себе си, макар и този път с една по-тривиална идея. Основателят на SpaceX и Tesla, е амбициран да посети Международната космическа станция (МКС), стана ясно от участието му в конференция на НАСА.

В отговор на журналистически въпрос дали има желание да посети МКС, Илон Мъск заяви, че би искал да направи това в даден момент. Според него, най-вероятно подобна идея може да се реализира след три-четири години. „Да, това би било чудесно”, каза Мъск пред участниците в конференцията.

В допълнение, Мъск напомни виждането си, че в бъдеще достъпът до околоземна орбита ще принадлежи на космически системи за многократно използване. Колкото по-често се извършват такива полети, толкова повече хора ще се окажат въвлечени в космическите програми, убеден е той.

Посещението на МКС далеч не е най-смелата идея на Илон Мъск. Голямата му мечта, разбира се, е колонизирането на Марс – проект, който влиза в плановете на неговата компания SpaceX за близките десетилетия. Създаването на колония на друга планета се подкрепя и от британския физик Стивън Хокинг, който смята, че човечеството е длъжно да направи това, ако иска да оцелее.

Коментар