Топ игри напускат света на Windows XP

От октомври т.г. игри като Starcraft II, Diablo III и World of Warcraft ще отпадат от Windows XP

Разработчикът на игри Blizzard е на път да довърши полуживата операционна система Windows XP с новината, че ще се фокусира изцяло върху новите версии на Windows платформата.

От октомври тази година топ игри като Starcraft II, Diablo III и World of Warcraft отпадат от света на Windows XP и Windows Vista – геймърите няма да могат да пускат повече тези заглавия на остарелите си XP платформи. Blizzard предупреди геймърите, че единственият начин да избегнат ограничението е като обновят Windows XP системите си до по-нови, поддържани версии.

Microsoft прекрати поддръжката на Windows XP през април 2014 г. Но по едни или други причини, много потребители продължават да използват остарялата операционна система, въпреки очевидните рискове за сигурността.

Рестрикциите от страна на Blizzard ще влизат в сила поетапно в целия свят. Компанията ще пуска обновления, които блокират възможността на игрите да се изпълняват на компютри с Windows XP и Windows Vista. Рано или късно, геймърите ще трябва да ъпгрейдват системите си, ако искат да продължат да играят любимите си Starcraft II, Diablo III и World of Warcraft.

От друга страна, самата Microsoft въведе редица подобрения за геймърите в операционната система Windows 10, така че това е още един силен мотив за миграция към новата платформа. Така например, Windows 10 предлага специален геймърски режим, който повишава производителността чрез настройка на приоритетните процеси и заделяне на повече системни ресурси за игрите.

Коментар