Intel остава без главния си инженер

„Идват нови предизвикателства, много вълнуващи”, написа Франсоа Пидноел в блога си в Twitter

Франсоа Пидноел, главният инженер на процесорния гигант Intel, обяви тази седмица, че напуска компанията. Към момента няма информация къде ще продължи професионалния си път топ специалистът.

„Тази сутрин информирах ръководството, че не желая да продължа работата си в Intel. Идват нови предизвикателства, много вълнуващи”, написа в петък Франсоа Пидноел в блога си в Twitter.

Пидноел работи в Intel от 20 години като главен инженер-разработчик на архитектури. Той е участвал в създаването на процесорите Katmai, Conroe, Penryn, Nehalem, Sandy Bridge, Ivy Bridge, Haswell, Broadwell, Skylake и Kaby Lake.

Освен това Франсоа Пидноел е съпричастен към разработките на технологията Hyper-Threading, линията процесори Atom, платформата Android x86 и прехода от Pentium 4 към Core.

Новината за оттеглянето на Пидноел от Intel породи спекулации, че специалистът ще постъпи на работа в конкурента AMD, който е във възход след пускане на процесорите Ryzen. Пидноел обаче отрича категорично подобно развитие на кариерата си.

Коментари по темата: „Intel остава без главния си инженер”

добавете коментар...

  1. A1

    Така като гледам снимката, май Intel е останала без Колин Фърт.
    “http://3.bp.blogspot.com/-ih1xQ6Q9eM4/UJyxD3xQpaI/AAAAAAAAAow/k7iB3Jtg_Lc/s1600/006+Firth.jpg”
    😀

  2. Anonymous

    няма усни
    Като тъщата

  3. Anonymous

    Умен – напраил всичко

  4. admin

    Просто се изчерпа. След Sandy Bridge архитектурата стана много бъгава и кулминацията бе Kady Lake. Предполагам че изолацията му от последните разработки като Canon Lake го е подтикнала към това решение. От АМД са наясно със ситуацията така че Пидноел няма шанс. Това подразбрах…

  5. az

    @Иван Петров това не е много сигурно! Интел са огромна, влиятелна и богата компания! Когато АМД извади К7 той беше по-добър от интелските процесори. Тогава Интел започна с мръсните номера – заплаши доставчиците и те “клекнаха”, АМД загуби инерцията и след това потъна. Сега Интел пак започнаха с мръсните си номера!

  6. Иван Петров

    Нормално, АМД са във възход. Въпрос на време е Интел да стане втора цигулка.

Коментар