Brother доминира при Inkjet A3 устройствата в Европа

Brother е продала над 3 милиона мастиленоструйни А3 устройства на пазара в Европа от 2008 г. досега

Широкият набор от потребности, които мастиленоструйните устройства Brother с възможност за печат в А3 формат покриват, помогна на марката да доминира на този сегмент от европейския пазар през 2016 г., по данни на Infosource.

Общият брой на продажбите на такива модели възлиза на 382 154 броя. Това отрежда на Brother 61% пазарен дял сред печатащите устройства с възможност за A3 печат, продадени между януари и декември 2016 г.

Водещата позиция на японската марка е в резултат от вслушването в обратната връзка от потребителите и фокусирането върху изгодна себестойност на печат и надеждността, подчертаха от компанията.

От представянето на първото в света А3 мастиленоструйно устройство през 2008 г. са продадени над 3 милиона такива продукта с марка Brother на европейския пазар. Brother MFC-6490CW е първият А3 мастиленоструен модел, който предлага ценово ефективно A3 решение за малки и средни компании още през 2008 г., припомниха от Brother.

Иновациите продължиха и през 2012 г. компанията пусна серията Business Inkjet, която включва най-малките и бързи A3 мултифункционални машини и е първата линия, която използва печатна технология с пейзажна ориентация. Серията бе доразвита през 2014 г.

Днес Brother предлага три A3 модела, вкл. две мултифункционални A3 устройства и един модел за A3 печат и сканиране/копиране в А4. Тези устройства достигат скорост на печат до 22 ipm (images per minute) с бързо време за печат на първата страница и копиране за под 6 секунди. Опционалните контейнери с мастило с висок капацитет осигуряват печат на до 3000 черно-бели и до 1500 цветни страници.

A3 серията на Brother се отличава с издръжлива конструкция, вкл. подобрена печатна глава, която значително удължава живота на машината, както и по-здрави тави за хартия за намаляване на намачкването. Управлението е бързо и интуитивно чрез LCD сензорен дисплей и физически бутони.

Лидерството на компанията в сегмента е резултат от иновациите в отговор на нуждите на потребителите, коментира Ива Тотева, мениджър продажби и маркетинг в Brother България. „Освен това ценово ефективната мастиленоструйна технология остава предпочитана от бизнес клиентите, които имат нужда от A3 печат”, допълни тя.

Коментари по темата: „Brother доминира при Inkjet A3 устройствата в Европа”

добавете коментар...

  1. Бай Танас на Кюшето

    Чиста рекламна статия. Не ели редно някъде с малък шрифт да се изпише – платена публикация, например…

Коментар