Galaxy X: Ще видим ли първия сгъваем телефон през 2017 г.

Очаква се тази година Samsung да пусне ограничен брой от тестовата версия на Galaxy X

Ако си мислите, че Samsung Edge екранът е впечатляващ, сигурно ще ви е интересно да научите, че на пазара идва нещо още по-вълнуващо. От години Samsung работи върху дизайн на телефон със сгъваем екран и през 2017 г. корейският гигант може би ще покаже първия прототип.

Устройството ще поддържа досегашните софтуерни продукти. Информация за иновативния модел, който често се реферира като Galaxy X, бавно изтича в интернет пространството и вече знаем немалко за него.

От дълго време в интернет текат слухове, че Samsung се готви да пусне новия телефон Galaxy X някъде през 2017 г. и според последните публикации може би компанията ще успее да се справи със задачата. Има предположения, че Samsung ще пусне само тестова версия в лимитирани бройки, която не е за широкия пазар.

На 9 ноември миналата година успяхме да видим отблизо последната версия на предполагаемия сгъваем дизайн в сайта Sammobile. В изданието се показват снимки от документа за патент на дизайна от множество ъгли, които дават представа за цялостното решение.

Въпрос на време е сгъваемият телефон да се появи на пазара и имаме всички основания да смятаме, че Samsung ще са компанията-производител на първия такъв телефон. Дали ще го видим през настоящата година, само времето ще покаже.

Анелия Терзиева

Анелия Терзиева

Коментар