Лицево разпознаване вдига 5 пъти капацитета на летище

Сингапурското летище Чанги ще реши проблемите си с натоварения трафик чрез въвеждане на технология за разпознаване на лица

Нов терминал с технология за разпознаване на лицата на пътуващите ще заработи тази година на сингапурското летище Чанги, за да реши проблемите с натоварването, предаде Ройтерс.

Системата за автоматична регистрация на терминал T4, базирана на лицево разпознаване, се очаква да ускори процеса на проверка на пътниците, респ. да повиши пропускателната способност на летището.

Чанги е шестото по натовареност летище в света и вече е достигнало пределите на настоящия си потенциал за обслужване на трафика. Ето защо ръководството на летището търси ефективен начини за увеличаване на пропускателната способност.

Изграждането на новия терминал ще струва около 720 млн. долара, но инвестицията ще се изплати в процеса на експлоатация, заради отсъствието на персонал. Очаква се T4 да повиши капацитета на летището от 16 млн. пътници годишно до 82 млн.

Освен това в близките десет години ще бъде построен още един подобен терминал на летището Чанги, който ще обслужва 50 млн. пътници годишно.

Коментар