СофтУни отвори академия по дизайн и криейтив

Бъдещите криейтив специалисти могат да кандидатстват до 3-ти септември за 11-месечната програма SoftUni Creative

Софтуерният университет разширява дейността си в сферата на образованието с нова програма, която ще подготвя специалисти за дизайн индустрията – една от най-перспективните области за реализация на хора с творчески способности и талант.

„Правим смела и решителна стъпка напред към вдигане на нивото на българското образование в сферата на софтуерните и дигитални технологии”, заявиха от частната образователна институция по повод старта на SoftUni Creative – първата по рода си у нас академия за дизайн, криейтив и визуализация.

Тази седмица СофтУни официално отвори приема за новата си програма с продължителност 11 месеца. Курсистите в нея ще придобият изцяло практически умения в направления като графичен и уеб дизайн, моушън дизайн и 3D дизайн, а лектори ще бъдат едни от най-известните имена в областта, уточниха от СофтУни.

Бъдещите криейтив специалисти могат да кандидатстват до 3-ти септември за напълно безплатния уводен курс Design Fundamentals, а обученията започват на 12 септември. Успешно завършилите курса ще получат правото да продължат в цялостната програма на SoftUni Creative.

Програмата цели да даде реални умения на курсистите в сфери като графичния и уеб дизайн, видео ефектите и видео монтажа, 3D анимацията и визуализацията, които те веднага да приложат в практиката си, подчертаха от СофтУни. От кариерния център на университета обещават съдействие на успешните студенти при реализацията им в избрано от тях направление.

Коментар