Wireless Charger Convertible – безжично зарядно и док станция

Wireless Charger Convertible отразява еволюцията в развитието на емблематичното кръгло безжично устройство на Samsung

Безжичните зарядни устройства преобразиха мобилните технологии, като направиха зареждането на смартфоните по-удобно. Притежателите на смартфон могат лесно да заредят батерията си, без да се занимават с портове или кабели, като просто поставят мобилното си устройство върху индуктивно зарядно.

Wireless Charger Convertible на Samsung излезе на пазара заедно с Galaxy S8 и S8+. Зарядното устройство има модерен, многофункционален дизайн, който елегантно се съчетава с всяка домашна обстановка или офис среда. Освен че предлага по-удобен и интуитивен начин за зареждане, вкл. и на Qi съвместими устройства, Wireless Charger Convertible идва със значително подобрени дизайн и функционалност.

Специален екип на Samsung работи от края на 2010 г. върху безжичното зареждане. Целта бе създаване на технология, която да е удобна и лесна за употреба, така че да допринесе за по-широкото прилагане на стандартите за безжично зареждане. Екипът на компанията бързо осъзнава, че за да наложи успешно технологията на пазара, трябва да се справи с няколко предизвикателства – най-вече размера и цената на някои от ключовите компоненти.

Wireless Charger Convertible функционира като заряден пад и док станция в зависимост от нуждите на потребителя

През 2011 г. усилията на екипа се увенчават с успех и Samsung пуска на американския  пазар първия си безжичен пад за зареждане Droid Charge (SCH-i510). Две години по-късно компанията представя панел за безжично зареждане за Galaxy S4, както и S Charger – още едно безжично зарядно устройство.

Още в началото на 2015 г. Samsung вгражда интегрална схема за безжично зареждане в устройствата Galaxy S6 и S6 edge, превръщайки този тип зареждане в основна функционалност на смартфоните. За разлика от предходните устройства, новият Wireless Charging Pad (EP-PG920) е изработен от материали, наподобяващи стъкло, което естетически допълва стила на телефона. Има кръгла форма, благодарение на която потребителите лесно намират центъра на устройствотo, където е точката за връзка между зарядното и телефона, осъществявана чрез електромагнитно поле.

Потребителите могат да поставят телефона си хоризонтално и под наклон, без това да влияе върху качеството на зареждане

Въвеждането на Fast Charge Wireless Charging Pad (EP-PN920) по-късно същата година, позволява на потребителите да зареждат по-бързо техните Galaxy Note5 и S6 еdge+, а подобренията в дизайна спомагат устройството да се слее по-добре със заобикалящата го среда.

През 2016 г. Samsung подобрява безжичното зареждане, като пуска Fast Charge Wireless Charging Stand (EP-NG930) – ново зарядно устройство във формата на док станция, което улеснява проверката на съобщенията или гледането на видеа, докато телефонът се зарежда. Устройството включва и две вградени бобини, които позволяват телефонът да се постави в хоризонтална или вертикална позиция.

Меките очертания и висококачествените материали, имитиращи кожа, правят устройството еднакво подходящо за както за офиса, така и за хола или нощното шкафче

Развитието на емблематичното кръгло безжично устройство на Samsung продължава с появата на Wireless Charger Convertible (EP-PG950). Благодарение на иновативния си дизайн, устройството функционира като заряден пад и док станция в зависимост от нуждите на потребителя.

В режим на док станция то позволява на потребителите да използват телефона си – като например да приемат обаждания, да търсят песни или да преглеждат съобщенията си, без да прекъсват процеса на зареждане. Преминаването от док станция към пад и обратното е лесно, а устройството може да се сгъне за по-удобно пренасяне.

В режим на док станция потребителите могат да използват телефона си, без да прекъсват процеса на зареждане

Благодарение на трите си вградени безжични зарядни бобини, които покриват по-голямо пространство на кръглия пад, зарядното осигурява повече свобода по време на употреба. Потребителите могат да поставят телефона си хоризонтално и под наклон, без това да влияе върху качеството на зареждане. Освен това меките очертания и висококачествените материали, имитиращи кожа, правят устройството еднакво подходящо за както за офиса, така и за хола или нощното шкафче.

Новото зарядно Samsung Wireless Charger Convertible е налично в търговската мрежа на трите мобилни оператора и в големите търговски вериги за електроника у нас.

Коментар