Windows 10 добавя функции за потребителите на iPhone

Microsoft спази обещанието си и пусна функцията Continue on PC и за потребителите на iOS устройства

Една от новите функции в есенната актуализация Windows 10 Fall Creators Update е възможността за отваряне и разглеждане на даден уеб сайт на смартфона и превключване след това на РС от същото място. От нея ще се възползват потребители на Android и iOS устройства.

Първоначално, тази функция в тестовите версии на платформата беше достъпна само за потребителите на Android смартфони, но Microsoft обеща скоро да предложи същата възможност и за iOS устройствата.

И компанията спази обещанието си. В последното тестово обновление, достъпно за членовете на Windows Insiders Program, се появи поддръжка на функцията Continue on PC и за епълските устройства iPhone и iPad, съобщи блогът на Windows.

За да се възползват от новата функция, потребителите трябва да разполагат с версия Windows 10 Fall Creators Update Build 16251 и приложение Continue on PC, което е достъпно за сваляне безплатно от онлайн магазина App Store.

Преглеждайки уеб сайт на iPhone или iPad, потребителят може да активира споделяне (Share) и след това да избере опцията за продължаване на четенето на РС (Continue on PC), но преди това трябва да е разрешил функцията (от менюто More) и да е влязъл в своя Microsoft акаунт.

Разглеждането на уеб сайта от същото място, но вече на РС, може да започне веднага (Continue Now) или по-късно (Continue Later).

Коментар