KM8 Pro TV Box – бърза ТВ приставка с много интерфейси

KM8 Pro TV Box е типичен представител на ТВ приставките под управление на Android

Повечето ТВ приставки, предлагани на пазара, имат близки характеристики. Различията обикновено са в обема на паметта и наличните портове, чийто брой принципно е ограничен, заради компактните размери. Но понякога присъствието на един или друг интерфейс в повече накланя везните при избора.

Моделът KM8 Pro TV Box е типичен представител на ТВ приставките под управление на Android, като се отличава с бърз процесор и максимално широк набор от портове. Устройството се свързва към HDMI порта на телевизора, от една страна, и към локалната мрежа и интернет, от друга, за да направи ТВ изживяването много по-пълноценно и вълнуващо.

Този мини компютър с джобни размери стъпва на мощен хардуер Amlogic S912 с 8-ядрен процесор на тактова честота 2,0GHz и графичен блок ARM Mali-T820MP3 GPU, допълнени от 2GB оперативна памет DDR3 и 8/16GB постоянна флаш памет, разширяема с microSD карти и външен твърд диск с капацитет до 500GB.

Подобни параметри са напълно достатъчни за гладко възпроизвеждане на филми, музика и видео, за игри и сърфиране в интернет, както и за други приложения, достъпни от онлайн каталога Google Play.

KM8 Pro TV Box предлага два начина за свързване към мрежата – безжично посредством двубандов Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac и жично към 10/100/1000Mbps Ethernet чрез наличния RJ45 порт. В допълнение, ТВ приставката поддържа Bluetooth 4.0 за обмен на данни със съвместими устройства или свързване на безжични аксесоари от рода на мишка и клавиатура.

Периферни устройства и аксесоари могат да се свържат и жично, през двата USB 2.0 порта на устройството. Предвидени са още стандартeн AV изход, споменатите вече порт за microSD карти и HDMI 2.0 интерфейс, бутон за включване/изключване на ТВ приставката и 5V DC вход за захранване през включения в комплекта адаптер.

KM8 Pro TV Box работи под управление на операционна система Android 6.0 и има достъп до необятния каталог от приложения Google Play. Устройството поддържа хардуерно 4Kx2K декодиране за безпроблемно възпроизвеждане на видео и игри на телевизора с резолюция до 4K.

Кутийката има размери 9,80×9,80×2,10 см и тежи само 108 грама. Освен самото устройство комплектът включва захранващ адаптер, пулт за дистанционно управление, HDMI кабел и ръководство за потребителя. Цената на KM8 Pro TV Box е $68,91, но в момента този продукт, предлаган от GearBest, е изчерпан. В раздела ТВ Box обаче се предлага голям асортимент от устройства с подобни функции – под управление както на Android, така и на Windows.