LG обяви първия в света OLED Full Vision смартфон

Горната и долна рамка на очаквания флагман са намалени съответно с 20% и 50%

LG пренася OLED технологията от премиум телевизорите в мобилните си устройства. Нов флагмански смартфон на компанията ще бъде първото в света устройство с пластичен OLED Full Vision дисплей. Името на модела и сроковете за пускане на пазара не се съобщават от корейската компания.

Тенденциите показват, че потребителите търсят все по-големи дисплеи, изискващи обаче големи по размер корпуси на смартфоните, които често са неудобни за използване с една ръка. Със своя Full Vision дисплей, LG допринася за създаването на корпус с минимални рамки, като същевременно увеличава удобството и големината на екрана.

OLED технологията е следващата стъпка в еволюцията на Full Vision дисплеите. Освен че придават на смартфоните изключително тънък профил, OLED дисплеите ги превръщат в идеално устройство за VR приложения, което е една от ключовите области за развитие в индустрията.

Новият 6-инчов OLED Full Vision екран ще бъде най-големия смартфон дисплей на LG за последните четири години, докато размерът на корпуса ще бъде дори по-малък от миналогодишния LG V20. Горната и долна рамка на телефона са намалени съответно с 20% и 50%, в сравнение с V20, а логото на LG е преместено върху задната част на смартфона, като по този начин се увеличава размерът на екрана до максимум.

Full Vision дисплеят съдържа 4,15 милиона пиксела и има резолюция QHD+ (1440×2880), а качеството на картината е впечатляващо, тъй като OLED технологията възпроизвежда черни и цветни палитри с много висока точност и дълбочина.

OLED технологията на LG възпроизвежда 148% от цветовия диапазон sRGB при дигитални изображения, както и 109% DCI-P3 цветови диапазон при дигитални видео картини. Друго предимство е оперативното време за реакция, което е десет пъти по-бързо от LCD.

Бързото време за реакция ефективно елеминира размазванията, което е особено важно за екшън филми и VR съдържание. А поддръжката на HDR10 формат прави гледането на филми и видеа едно напълно ново и непознато преживяване.

Понеже екранът в новия смартфон е разработен на база пластична OLED технология, позната като P-OLED, това позволява елегантно заобляне на краищата му, което пък допринася за още по-ергономичен дизайн и удобство при използване с една ръка.

P-OLED е създаден чрез интегриране на милиони пиксели върху пластмасов субстрат, правейки технологията много по-здрава и издръжлива от стъкло. В допълнение, дисплеят е защитен от Corning Gorilla Glass 5, включваща в себе си резистентна на разбиване технология.

И най-важното, използвайки последно поколение капсулираща и сканираща пиксели технология, познатият „burn-in” проблем при OLED от миналото вече е напълно елиминиран в P-OLED технологията на LG.

Капсулацията значително намалява окисляването на пикселите, а технологията на LG за сканиране на пиксели позволява значително по-малка консумация на енергия за всеки един отделен пиксел, което съответно увеличава производителноста и на батерията.

Коментари по темата: „LG обяви първия в света OLED Full Vision смартфон”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Не пишете глупости.Не първия в света ,а първия с фирмената технология на LG.Първи е galaxy s8.Поне превеждайте правилно.”https://www.oled-info.com/lg-announced-its-next-flagship-phone-will-adopt-6-edge-curved-fullvision-oled-display”

Коментар