Lenovo минава на чист Android в смартфоните си

Очакваният този месец Lenovo K8 Note ще работи с чист Android

Lenovo, един от големите производители на смартфони, възнамерява да се откаже от фирмената обвивка Vibe Pure UI в своите устройства и да премине към чист Android, съобщи Gadgets 360.

Първият смартфон на Lenovo с чист Android, без потребителски интерфейс Vibe Pure UI, ще стане моделът K8 Note, който се очаква да дебютира на пазара този месец. Устройството ще се доставя с предварително инсталирана операционна система Android 7.1.1 Nougat.

Повечето водещи производители на Android смартфони надграждат системата със собствени потребителски интерфейси в опит да се разграничат от конкурентите. Решението на Lenovo да инсталира чист Android на смартфоните си, без фирмена обвивка, е продиктувано от желаните на потребителите, поясняват от индийското подразделение на компанията.

Работата с чист Android означава, че потребителите на Lenovo ще могат да обновяват по-лесно и по-бързо устройствата си до новата версия на платформата. Така например, Lenovo K8 Note ще позволи ъпдейт до Android O, веднага щом Google пусне версията на пазара, което се очаква да стане по-късно този месец.

Коментар