Златен мини РС удари цена от 1 млн. долара

7-килограмовият компютър Prime Gold е направен от чисто злато 18 карата

Швейцарска компания демонстрира висока класа на претъпкания РС пазар, пускайки златен мини компютър с умопомрачителна цена от 1 млн. долара. Моделът Prime Gold цели да привлече вниманието на богатите клиенти от Обединените арабски емирства (ОАЕ).

„Нашите клиенти се заинтересуваха от персонализирани машини и в отговор на това искане възникна идеята за висококласен компютър от чисто злато”, коментира новия продукт шефът на Prime Computer – Йосип Суник, цитиран от ArabianBusiness.

Асортиментът на компанията включва няколко мини РС-та за индивидуални и бизнес потребители, но сега за първи път се появява златен модел на базата на Intel. Корпусът на Prime Gold с тегло около 7 кг е направен от 18-каратово злато, което обяснява и цената от 1 млн. долара.

Prime Gold предлага максимума като хардуер за малките си размери. Компютърът стъпва на процесор Intel Core i5, допълнен от 32GB оперативна памет и HDD с капацитет до 5TB, като вместо него може да се ползва и SSD. Изборът на операционна система се свежда до Windows 10 Pro и Linux.

Златният мини РС е придружен с гаранция от пет години. С това бижу Prime Computer очевидно ще се опита да изкуши богатите клиенти в държави като Обединените арабски емирства. Очаквано, предвид цената, на пазара ще излязат ограничен брой Prime Gold системи.

Коментари по темата: „Златен мини РС удари цена от 1 млн. долара”

добавете коментар...

  1. ха

    То и парите са едни пари – просто хартия… Ако правеха златото от храна разбирам, но иначе проблемът не е в харченето на измислените хартийки, а в организирането на земеделие и скотовъдство – такова не се прави, защото на богатите не им пука…

  2. :о)

    пълен ТАШАК…докъде стигна света, златни телефони, златни компютри, чудят се някакви мангали/чернилки за какво да си изхарчат парите, докато милиони гладуват…

  3. Anonymous

    7000 грама *45$ = 310 000$

  4. dj

    7 килограма злато НЕ обяснява цената от 1 милион долара. Компютър за чалгаджии. По-добре да го бяха направили от титан. Тея шейхове като сядат да ядат, си чистят нечистотиите между пръстите на краката и със същите ръце разкъсват агнешкото и ти подават да ядеш – най-мил жест…

  5. Anonymous

    Компот във форма на буда(за будисти).

Коментар